Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Bo Eriksson,In de schaduw van de Wasa troon
  In de schaduw van de Wasa troon
  Per Brahe, grondlegger van een dynastie
  € 24.49
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Met een doordachte strategie kreeg Per Brahe de Oude (1520-1590) grote invloed op de Zweedse koninklijke familie. De biografie In de schaduw van de Wasa troon schildert de betekenis van Per Brahe en de adel voor de Wasa koningen – een verhaal dat nog niet eerder verteld is.

  “Vertrouw niemand, maar blijf met iedereen op goede voet!` Deze uitspraak komt van edelman Per Brahe de Oude. Met Gustaaf Wasa als oom en Erik XIV en Johan III als neven had hij aanspraak kunnen maken op de koninklijke troon. In plaats daarvan gaf hij steun aan deze machtige koningen.
  Hij was de probleemoplosser waar de koninklijke macht behoefte aan had bij het opbouwen van de staat. Wat waren zijn drijfveren, waarom bleef hij in de schaduw, omringd door het bloedbad van Stockholm, de Dacke oproer en de Sturemoorden? Na zijn dood liet hij uniek materiaal achter; zijn Oeconomia weerspiegelt de wereld van de macht, zijn Troostboek toont zijn relatie tot leven en dood en zijn Kroniek geeft een intiem beeld van de wereld van Gustaaf Wasa. Deze persoonlijke nalatenschappen, gecombineerd met de nieuwe onderzoeken van schrijver Bo Eriksson geven een verbluffende inkijk in een grimmig machtsspel uit de renaissance.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  441 pagina's
  Met illustraties
  Juli 2021
  746 gram
  235 x 155 x 40 mm
  EAN: 9789464353167
  Brave New Books nl

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen