Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  David Rijser,De portiek van de buren
  De portiek van de buren
  Verbeeldingen van denken in de Oudheid
  € 9.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  In het themaboekje van de Week van de Klassieken gaat David Rijser op zoek naar manieren waarop denken in antieke literatuur en beeldende kunst werd weergegeven. Dat voert hem langs homerische helden die praktische beslissingen moeten nemen en daarbij `hun gemoed toespreken`, langs filosofen die verstijfd in een portiek staan en langs Romeinen die met hun geweten worstelen. Rijser kijkt daarbij het portret van Socrates doordringend in de ogen, snuffelt rond in het `denkatorium` uit een komedie van Aristophanes, luistert meelevend naar de wanhoop van Medea en Dido - en ontdekt ten slotte dat kerkvader Augustinus de literaire vorm die hij aan het denkproces gaf ontleende aan de Latijnse erotische poëzie. Stof tot nadenken dus!
  Rond het thema `Wat is wijsheid? Denken in de klassieke wereld` worden in de elfde Week van de Klassieken (5-15 april 2018) talloze activiteiten georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar, in samenwerking met onder meer het Allard Pierson Museum, Athenaeum Boekhandel en het Nederlands Klassiek Verbond.

  Rijser maakt in zijn beknopte, maar zeer rijke essay aannemelijk dat de manier waarop Homerus over denken schrijft, behoorlijk dicht aansluit op zoals er tegenwoordig weer over denken gesproken wordt.- 4 sterren NRC  Extra informatie:

  Paperback / softback
  Maart 2018
  105 gram
  176 x 115 x 10 mm
  EAN: 9789462988453
  AUP Algemeen

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen