Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Dirk Huylebrouck,Lugubere ‘wiskunde’
  • Dirk Huylebrouck,Lugubere ‘wiskunde’
Dirk Huylebrouck,Lugubere ‘wiskunde’
Lugubere ‘wiskunde’
€ 15.00
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Wiskunde schijnt voor velen op zichzelf al luguber, maar hier gaat het over verhalen waarin een verwijzing zit naar wiskunde en schedels, moorden of WOII. Het woord wiskunde staat in de titel tussen aanhalingstekens, niet alleen omdat de vermelde wiskunde voor diehardmathematici geen ‘echte’ wiskunde is, maar ook omdat ze in de besproken voorbeelden al eens fout wordt toegepast.


Elk van de hoofdstukken is, op aanpassingen en uitbreidingen na, gebaseerd op een artikel dat voorheen verscheen in het wetenschapsblad EOS. Ze zijn dus al uitgetest op hun toegankelijkheid voor het ruime publiek. Ze kunnen een inspiratiebron zijn voor hen die de wiskunde willen illustreren met maatschappelijke voorbeelden, met inbegrip van de meest lugubere.


Het voorwoord is van Raf Scheers, Algemeen Hoofdredacteur EOS Wetenschappen.


Dirk Huylebrouck gaf les in Congo, Burundi, Portugal, aan de University of Maryland Global Campus en aan de Faculteit Architectuur van de KU Leuven.
Hij schreef al zes boeken: Afrika+ Wiskunde; De Codes van da Vinci, Bach, pi en Co; België + wiskunde; Wiskunst; De Columns van Professor Pi; en, met Emma Grootveld en Rinus Roelofs, de eerste Nederlandse vertaling van de Divina Proportione van Luca Pacioli en Leonardo da Vinci.
Extra informatie:

Paperback / softback
73 pagina's
Met illustraties
Juni 2021
134 gram
213 x 147 x 8 mm
EAN: 9789044138115
Garant

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen