Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • H.C. Teitler,Julianus de Afvallige
  • H.C. Teitler,Julianus de Afvallige
H.C. Teitler,Julianus de Afvallige
Julianus de Afvallige
Nieuw licht op de christenvervolgingen
€ 16.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagenIn 363 n.Chr. stierf Flavius Claudius Julianus, beter bekend als Julianus de Afvallige. Nog geen twintig maanden had hij over het Romeinse rijk geregeerd toen hij, niet ver van het
moderne Bagdad, dodelijk werd getroffen door een speer. Wie had die gegooid? Kwam hij van de vijand of uit de eigen gelederen?

In de christelijke geschiedschrijving staat Julianus de Afvallige te boek als een monster, vervuld van een blinde haat tegen alle christenen, die hij vervolgde en op barbaarse wijze folterde. Hij zou in het Romeinse rijk vele duizenden slachtoffers gemaakt hebben. De heidense auteurs oordelen milder over hem, en Julianus zelf heeft vele geschriften nagelaten. Het wordt daarom tijd legende en werkelijkheid van elkaar te onderscheiden, en Julianus recht te doen. Hans Teitler heeft die taak op zich genomen. Met verve vertelt hij het verhaal van de Romeinse christenvervolgingen en de rol van de Afvallige daarin. Ook besteedt hij veel aandacht aan de mythevorming rond de keizer, waarbij de latere martelaarsverhalen een belangrijke rol spelen. Extra informatie:

Paperback / softback
151 pagina's
Maart 2009
214 gram
215 x 135 x 14 mm
EAN: 9789025364366
Athenaeum

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen