Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Lindie  Koorts,D.F. Malan
  • Lindie  Koorts,D.F. Malan
Lindie  Koorts,D.F. Malan
D.F. Malan
€ 29.90
Uitverkocht/Niet leverbaar


In 1948 leidde D.F. Malan, predikant in de Nederduits Gereformeerde Kerk in Zuid-Afrika, zijn Nasionale Party naar de verkiezingsoverwinning. Voor veel Afrikaners een droom die uitkwam, maar met verstrekkende gevolgen.
Door de mens Malan te leren begrijpen, leren we ook de Afrikaners begrijpen, die uit de as van de Anglo-Boerenoorlog herrezen. Toen Malan op zijn sterfbed de vraag kreeg wat hij als het belangrijkste van zijn carrière beschouwde, antwoordde hij: ‘Dat ik mijn volk heb kunnen dienen; dat ik mijn volk bijeen heb kunnen brengen.’ Zijn verhaal is tegelijk het verhaal van de mensen die juist hem als leider wilden hebben.
Het bewind van Malan luidde echter ook het tijdperk van de apartheid in. Hoe kijken we daarom vandaag tegen hem aan? Deze schets van Malans persoonlijke en politieke leven is een poging om ook die vraag te beantwoorden.

Lindie Koorts is historicus en onderzoeker bij het Centrum voor Afrika Studies/de International Studies Group van de Universiteit van de Vrijstaat. In 2010 promoveerde ze op haar biografie van D.F. Malan.


Extra informatie:

Uitverkocht/Niet leverbaar