Gratis verzenden vanaf 17,50 (NL)
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Nele Beyens,Els Borst
  • Nele Beyens,Els Borst
Nele Beyens,Els Borst
Els Borst
Een arts in de politiek
€ 29.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen`Een prachtig boek over een zeer bijzonder mens.` Sigrid Kaag

Els Borst - geboren Eilers - (1932-2014) was van 1994 tot 2002 namens D66 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de paarse kabinetten-Kok. Zij stond aan de basis van ons huidige zorgstelsel en was voor veel Nederlanders een van de betrouwbaarste en geliefdste politici van die tijd.

Toen Borst op tweeënzestigjarige leeftijd minister werd, had zij een lange carrière in de gezondheidszorg achter de rug. Opgeleid als arts was zij onder meer medisch directeur van het Academisch Ziekenhuis Utrecht, vicevoorzitter van de Gezondheidsraad en bijzonder hoogleraar evaluatieonderzoek van het klinisch handelen aan de Universiteit van Amsterdam. Als minister voerde zij de wettelijke regeling voor euthanasie en hulp bij zelfdoding in, de eerste ter wereld. Zij maakte serieus werk van de strijd tegen het roken, voerde een donorregistratie in, gaf patiënten medezeggenschap in de zorg, bereidde de invoering van de basisverzekering voor, en dit is nog slechts een selectie.

Els Borst. Medicus in de politiek is een pakkende biografie over een vrouw die als moeder van drie jonge kinderen stap voor stap een indrukwekkende loopbaan wist op te bouwen. Nele Beyens mocht daarbij gebruikmaken van de persoonlijke archieven van Els Borst en van haar familie. Deze biografie bood haar daarnaast de gelegenheid de fascinerende geschiedenis van vijftig jaar Nederlandse gezondheidszorg bloot te leggen.

`Geslaagd, lezenswaardig, leerzaam` NRC Handelsblad

`Een schitterend portret van een fascinerende vrouw.` Nederlands Dagblad

`Absoluut een must als je geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van de gezondheidszorg.` Joost Zaat, huisarts-columnist de Volkskrant

`Heerlijk boek om te lezen! Enorm veel geleerd ook van de gezondheidszorg aan de hand van het leven van Els Borst.` Sohpie Hilbrand, Khalid & Sophie

`Minutieus beschrijft Nele Beyens werkwijze, idealen en daden van Els Borst.` **** EW Elsevier Weekblad
Extra informatie:

Paperback / softback
448 pagina's
November 2021
753 gram
231 x 150 x 41 mm
EAN: 9789028451483
Wereldbibliotheek

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen