Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Ruben Gowricharn,De goudsmid
  De goudsmid
  Marginalisering en veerkracht van een Hindostaanse familie
  € 19.99
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  In het Suriname van de jaren zestig is Parmeswar Gowricharn een gerespecteerde goudsmid met een tevreden klantenkring. Maar de verhuizing naar een andere wijk, die een stap hogerop had moeten betekenen, zorgt juist voor meer problemen. Afgesneden van zijn klantenkring wordt het voor de goudsmid steeds moeilijker om aan werk te komen. Hij marginaliseert en raakt verslaafd aan alcohol. Hoe reageert de Hindostaanse gemeenschap, waarin maatschappelijk aanzien en succes zwaar wegen, op deze sociale daling? Hoe reageren de gezinsleden?

  Ruben Gowricharn, zoon van de goudsmid, analyseert de marginalisering van zijn ouderlijk gezin en legt een aangrijpende geschiedenis bloot van werkdrift, kwetsbaarheid, incasseringsvermogen en veerkracht.


  ‘Met het sociologische scalpel ontleedt Ruben Gowricharn nauwgezet zijn vaders Werdegang en ondergang binnen een kleine, naar binnen gerichte cultuur van roddel, eer en trots.’ – Herman Vuijsje

  ‘Je kunt nog zoveel wetenschappelijke studies lezen over emancipatie in een voormalige kolonie, ze verbleken bij deze persoonlijke familiegeschiedenis met al zijn pech, verdriet, tegenslag en uiteindelijk vertrek naar het vroegere moederland.’ – John Jansen van Galen  Extra informatie:

  Paperback / softback
  178 pagina's
  Met illustraties
  Juni 2021
  261 gram
  210 x 136 x 14 mm
  EAN: 9789462497054
  WalburgPers Algemeen

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen